Våra kurser

Instruktörsträff 2018

Roligt att se alla er instruktörer som var med på årets träff, den 30:e i raden!

Det var en tacksam uppgift att ta del av era utvärderingar, vilka visade på att årets träff överlag blev en positiv upplevelse. Det slog visserligen inte Båstads snittbetyg på 4,5 (av 5) men var bättre än fjolårets och nådde ett snitt på 4,1 – vilket vi ser som fullt godkänt.

Platsen för träffen i år var så Lejondals slott utanför Bro. Sensommarvärmen hälsade oss välkommen och slottet bjöd halstrad lax till välkomstlunch.

unicarriers-instruktorstraff-01

När alla var incheckade och redo startade vi upp med en presentation av alla för att bekanta oss lite samt en genomgång av agendan. Därefter tog Göran Rehn och Micael Arnsmar vid med det första föredraget, vilket var en inblick i AFS 2015:4 – Organisatorisk och social arbetsmiljö, OSA. Ett område som förekommer allt oftare i media. De belyste bl a faktorer som den psykosociala arbetsmiljön främst påverkas av och vad hälsofrämjande faktorer respektive brister kan leda till. Det blev sedan en bra dialog kring riskbedömning vid förändringar, de olika faserna i förändringskurvan som personer i en organisation normalt befinner sig i, samt vilka effekter förändringar kan föra med sig. Göran och Micael avslutade föredraget med att gå in på några paragrafer i AFS:en som tar upp arbetsgivarens skyldigheter inom detta område för att förebygga och undvika ohälsosam arbetsbelastning.

unicarriers-instruktorstraff-02

Efter avhandlad AFS:e stod den traditionsenliga ’Kunskapsinventering med Micael och Micael’ på dagordningen. De hade som vanligt laddat upp med intrikata frågor som spände över allt mellan himmel och jord. I år förstärkt med Paula som skötte högtalaren. En trevlig stund med tjôt och nätverkande som sedan övergick till aftonens middag.

unicarriers-instruktorstraff-13

Efter en stärkande frukost på torsdag morgon tog en buss oss till KG Knutsson (KGK) i Enköping, med Micael Arnsmar som vår guide på bussen. Där hade Sinisa Mujic den stora vänligheten att ta emot hela gruppen och inledde med en intressant presentation om företagets start och fantastiska utveckling fram till dags dato. Eller vad sägs om de siffror Sinisa delade med sig av; 580 000 artiklar, 3 630 000 orderrader/år och 880 000 leveranser/år samt en omsättning på 3 miljarder kronor. Knappast vad Knut-Göran Knutsson kunde drömma om 1946 när han grundade ingenjörsfirman KG Knutsson med fem anställda och då det räckte med ett handslag för att göra affärer.

unicarriers-instruktorstraff-03

Jag tror vi alla imponerades över deras ljusa, rymliga och rena logistikcenter (på 30 000 kvm) som inrymde det mesta av tillgänglig materialhanteringsutrustning. Allt från traditionell truckhantering, till hissautomater, miniloadsystem och automatiskt kranlager.

unicarriers-instruktorstraff-04

Efter den intressanta rundvandringen väntade fika, frågestund, summering och sedan buss tillbaka till slottet för lunch – där Micael hann med att visa oss, ”icke-Stockholmare”, Globen på vägen tillbaka. Vill rikta ett stort tack igen till Sinisa för detta engagemang!

Igen stärkt av föda, lämnades ord och bild över till Sebastian Wettemark, grundare av Wildfire Attitude, som tog oss med på en resa i det spännande ämnet om attityder; hur vi kan påverka attityder samt hur attityder påverkar beteenden och prestation. Sebastian redovisade ingående hur Vitrysslands tränare på ett väl förberett och kraftfullt sätt påverkade spelarnas attityder till OS-kvartsfinalen 2002, vilket sannolikt ökade deras prestationer och innebar att de förpassade Sverige ur turneringen. Sebastians formel för prestation var: Miljö + Kompetens + Attiyd = Prestation!

unicarriers-instruktorstraff-05

Han menade också att vi bör ’köpa oss rätten att ge kritik’ och då inte alls bara i negativ bemärkelse, utan gärna flytta fokus från ’negativ avrapportering’ till ’positiv avrapportering’, dvs att inte glömma att ge positiv kritik och beröm, utan se det som en ’normalsituation’. Att ge feedback kan vara enkelt, men för en del – eller i en del situationer, även ganska svårt. Därför bör man träna på att ge feedback. Något vi fick göra i grupparbeten och sedan redovisa för att lära samt starta dialog. Feedback är enligt Sebastian en summering av Observation + Åsikt + Leverans och några saker att tänka på vid feedback är att vara lugn och saklig, ej hotfull på något vis, konstruktiv och gärna ha förslag på lösning. Han gav också exempel på olika tekniker av feedback beroende på vilken personlighetstyp den man har att göra med besitter.

unicarriers-instruktorstraff-06

När vi hade suttit inne hela eftermiddagen var det skönt att komma ut i friska luften där Malin och Jenny från Puls tog emot hela gänget med varm hand för team-building aktiviteten ’420 sek’. De instruerade lagen i respektive övning och sedan var det bara att köra igång. Bra engagemang, många skratt och gott samarbete (nåja, mestadels åtminstone…..;).

I den här övningen fick endast en person prata och få de andra att med varsitt snöre lyfta bollar för att bygga pyramider. Lättare sagt än gjort. En lätt uppeldad Tony tog över ’lagledarrollen’ i det orangea laget efter en till synes lite trög inledning.

unicarriers-instruktorstraff-07

En annan övning bestod i att alla med begränsat antal plattor skulle flytta sig från punkt A till punkt B, där ingen kroppsdel fick nudda gräset. Bra balans, samarbete och lite klurighet var en fördel i denna gren. Emelie, bra peppning och påhejning här!

unicarriers-instruktorstraff-08

Med förbundna ögon för alla utom personen sist i ledet skulle han/hon styra hela kolonnen slalom mellan konerna. En militär med vanan ’vänster, vänster, vänster, höger, vänster’ lär inte ha blivit munter här. Laget till höger på bilden ser mer ut att ha tappat banan och Otto & Co ser mer ut att vara på väg att plocka äpplen…

unicarriers-instruktorstraff-09

Efter lite vila och ombyte stod så middag på agendan och efter den mer tid för prat och skratt. Just det, vilka som vann? Det gula laget. Grattis till er!

Fredagen startades upp av en fryntlig och högljudd Fredric Bohm, även han från Wildfire Attitude, med det delikata ämnet ’Hur hantera krångliga typer’. Det tog inte många sekunder för honom att få igång publiken, då han inte visade uppenbara tecken på blyghet direkt. Med stora yviga rörelser och en ljudlig stämma lockade han till många skratt genom roliga exempel. Fredric pratade om den mänskliga evolutionen och att människan naturliga sinne sedan urminnes tider har varit att maximera överlevnad. Därför kan inte alla beteenden och beslut idag förväntas baseras på sunt förnuft och rationellt tänkande, utan att de fortfarande inte sällan baseras på en magkänsla, en instinkt.

unicarriers-instruktorstraff-10

Sedan kom han in på olika personlighetstyper, som även Sebastian var inne på, och främst då olika kategorier av aggressiva typer; okänsliga, ’stridsvagnen’, ’prickskytten’ och ’trampminan’. Med sin erfarenhet från olika situationer och yrken delgav han på ett entusiastiskt och underhållande sätt olika metoder för att hantera dessa typer. Skulle du någon gång höra oss säga ”Jag vill så gärna hjälpa dig, men kan jag inte det ska jag i alla fall berätta varför.” eller ”Tråkigt att du uppfattar det på det sättet. Är det något annat jag kan hjälpa dig med?” så är det bara ’Helan- och Halvanmetoden’ eller ’Heta Potatisen’ vi nyttjar och då är det upp till dig att fundera vilken kategori du skulle kunna tillhöra…….. ;)

En möjligen självklar, men ändå betänksam sak som Fredric sa och som man kan bära med sig var ”Är man medveten (om något) så kan man styra processen”. Även tanken och utmaningen man står inför i ett förhållande i ”Ett parförhållande är en pytteliten organisation som är till för att skapa lycka”. Ett par kloka uttalande!

Sista passet tog vi själva och där vi ägnade fokus på den nya dataskyddslagen, GDPR, och vilka utmaningar och krav vi ställs inför där. Bl a gäller krav på samtycke från deltagare att finnas med i personregister, men även deras rätt att inte finnas med. Då måste de även informeras om att de inte kan få ut ett nytt intyg, t ex truckkort, i händelse av förlust. Här kan ett exempel på samtycke laddas ner. Det är även så att vi måste även upprätta ett personuppgiftsbiträdesavtal med respektive instruktörs företag för att hålla personregister över företagets kursdeltagare. Här kan du ladda ner det, fylla i de gråmarkerade fälten med klamrar (ersätt klamrarna med er text), skriva ut, signera och antingen scanna in och returnera till oss på truckskolan@unicarrierseurope.com alternativ posta till UniCarriers Kompetens- & Utbildningscenter, 435 82 Mölnlycke. Så fyller vi sedan i resterande uppgifter, signerar och returnerar tillbaka till dig.

Vi berättade också att vi ämnar byta kursbokningssystem under hösten och i samband med det kommer att presentera en del nya tjänster, utöver de som presenterades där. Skulle någon fortfarande sakna inloggningsuppgifter till webbaserad truckpresentation eller till beställningssida av kursmaterial mailar ni bara Paula på truckskolan@unicarrierseurope.com och så hjälper hon till med det.

unicarriers-instruktorstraff-11

Som vanligt så skulle ju Micael Segelöv fylla åren under träffen så vi fick passa på att hurra honom också. Han fick hela helgen sen i Stockholm, då hans käresta överraskade med att komma upp till träffen och hade bokat in dom i huvudstan.

Vår ”Mr.100%”, Bengt Krohn (här i full färd med att ge sig in i en knut) är naturligtvis värd att omnämnas även i år. Han är vår ende instruktör som varit med på alla våra 30 träffar – nu som aktiv pensionär och fortfarande med en fot kvar i ’utbildningssmeten’. Heders Bengt!

unicarriers-instruktorstraff-12

Du, likväl som alla våra andra befintliga och nytillkommande instruktörer är hjärtligt välkommen åter nästa år! Lika bra att boka upp V.35 2019 redan nu, så missar ni inget!

Vi på UC Kompetens- & Utbildningscenter önskar er alla en fin höst!

Kommentera

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>